DE BAZAAR

Een echt familiebedrijf…

Sinds 1986 staat Carpet de Lux al op De Bazaar. Een echt familiebedrijf in tapijten wat van vader op zoon is gegaan. Kamil Comertpay staat zelf sinds augustus 1989 op De Bazaar. “Wij hebben toentertijd voor De Bazaar gekozen, omdat hier veel verschillende bezoekers komen, die leuke dingen willen kopen”, geeft Kamil aan. Sinds 1986 hebben zij al diverse vaste plekken op De Bazaar gehad en zitten nu in Hal 30 gevestigd. “Het verveelt mij geen moment. Ik blijf op de hoogte van de laatste trends en adviseer graag de bezoekers in kleuren. Kleuren kunnen namelijk veel doen in een interieur en is op een makkelijke manier op te lossen door middel van kussens en tapijten.”

Bij Carpet de Lux kan je terecht voor hoogwaardige, handgeknoopte en geweven tapijten, maar ook voor koeienhuiden, schapenvachten en karpetten. Dat Kamil zijn passie in tapijten ligt, zie je direct in zijn winkel. Veel kleuren, diverse materialen en stijlen zie je hier terug. De tapijten liggen goed zichtbaar en je kan alles voelen en zien. “Ik houd van kleuren en kunstwerken. De tapijten die je hier vindt zijn kunstwerken waar je op kan lopen”, aldus Kamil. “We hebben naast diverse materialen, ook diverse stijlen. Moderne tapijten van spijkerbroeklabels en naar de laatste trends. Klassieke tapijten als Perzische tapijten, oude Kelims tapijten en Marokkaanse Berber tapijten.”

Kwaliteit

Kamil vindt kwaliteit belangrijk in de tapijten. “Tapijten moeten lang meegaan en is een gebruiksvoorwerp. Mensen lopen tenslotte over hun tapijten. De tapijten zijn dan ook met de hand geknoopt en geweven en daardoor uniek in hun soort. Ook hebben we diverse tapijten van zijde, leer en patchwork.” Om zeker te zijn van zijn kwaliteit weten ze bij Carpet de Lux waar de tapijten vandaan komen. “Voornamelijk komen de tapijten uit Perzië en andere Oosterse Landen als Pakistan, India, Marokko en Turkije.”

Kamil geeft je graag een tip bij het kopen van een tapijt: “Let op de kleuren en kwaliteit van het wol, zijde of leer. Bekijk of een fijne knopen techniek is toegepast op de vervaardiging van het tapijt. Dit zorgt namelijk voor een nette afwerking die mooi blijft.”